Arbeidsconflict? Mediation biedt een snelle en duurzame oplossing

Een arbeidsconflict kan leiden tot verstoorde verhoudingen, verminderde productiviteit en uiteindelijk zelfs tot ziekteverzuim. Mediation biedt een oplossing voor uw arbeidsconflict, die snel en duurzaam is. In dit artikel zal ik nader toelichten hoe mediation werkt en waarom het een effectieve manier is om uw arbeidsconflict op te lossen.

Wat is arbeidsmediation?

Mediation is een bemiddelingsproces waarbij een onafhankelijke derde, de mediator, partijen helpt bij het vinden van een oplossing voor hun arbeidsconflict. In tegenstelling tot de traditionele rechtspraak, waarbij een rechter een beslissing neemt, is het doel van mediation om de betrokken partijen te helpen een oplossing te vinden die voor hun beide acceptabel is. De mediator is vrij van oordeel, geeft geen inhoudelijke adviezen en draagt geen oplossing aan. Partijen beslissen zelf welke oplossing het beste bij hun past. 

Waarom kiezen voor mediation bij een arbeidsconflict?

Er zijn veel redenen waarom mediation een goede keuze is voor het oplossen van conflicten op de werkvloer:

Kortom, conflicten op de werkvloer kunnen leiden tot verstoorde verhoudingen en daling van productiviteit. Mediation biedt een effectieve en discrete manier om arbeidsconflicten op te lossen en kan bijdragen aan een positieve en productieve werkomgeving. Door de inzet van een onafhankelijke en onpartijdige mediator, kunnen partijen samen een oplossing vinden die voor hen beidenaanvaardbaar is. 

Benieuwd hoe u mediation in kunt zetten bij het oplossen van uw arbeidsconflict?

FAQ

Ja, mediation is geschikt voor bijna alle conflicten op het werk. Of het nu gaat om conflicten tussen werknemers, conflicten tussen werkgever en werknemer of conflicten tussen afdelingen. 

Nee, een van de voorwaarden van mediation is vrijwilligheid. U bent bij wet niet verplicht deel te nemen aan een mediation. Lees meer over de voorwaarden voor mediation

Ja, mediation is vertrouwelijk. Alles wat tijdens de mediation mondeling of schriftelijk wordt besproken blijft tussen partijen en de mediator. Lees meer over vertrouwelijkheid bij mediation